TURNAJ PRO HRÁČE ROČNÍKU 2009 VYHRÁLY PARDUBICE, NAŠI HRÁČI NA 4. MÍSTĚ...

22.11.2016 16:44

Dalším turnajem, tentokrát pro hráče ročníku narození 2009, pokračoval Seriál halových turnajů v Hlušicích. Vítězem celého turnaje se stal FK JUNIOR Pardubice, naši hráči skončili na 4. a 7. místě. Nejlepším hráčem Martin Machač (Pardubice), brankářem Jiří Strnda (Hořiněves), střelcem Radim Toman (Vyškov) a nejmladším hráčem na turnaji pak byl Samuel Fedorco z Olšan. (kompletní výsledky naleznete ZDE). Pořadatelům tento turnaj zabral, po organizační stránce, poměrně dost úsilí. V týdnu před turnajem se postupně přihlásily tři týmy, aby se v rozmězí 36 hodin opět odhlásily. "Tuto organizační perličku jsem ještě nezažil a pevně doufám, že už nikdy nezažiju :-) . Musím říct, že vymyslet systém, aby děti odehrály co možná nejvíce zápasů na dvoudenním turnaji pro 7 týmů, nebylo jednoduché. Nakonec jsme vymysleli systém "každý s každým" v základní skupině dvoukolově a poté klasické vyřazovací boje pro první 4 týmy. Ostatní týmy sehrály skupinu o celkové 5. - 7. místo. Každý tedy odehrál 14 utkání ve dvou dnech, což považuji za dostatečné herní vytížení. A aby toho nebylo málo, tak nám v sobotu ráno nedorazil rozhodčí, avšak i s tím jsme si nakonec poradili. Turnaj "blbec" jsme si snad už vybrali...", řekl k problémům a systému turnaje jeho hlavní organizátor Matěj Novotný. 

Výsledky a především výkony, které předváděli naši hráči z ročníku 2009 byly poměrně rozporuplné. V sobotu jim chyb+la ta správná hladovost a touha po vítězství. Postupně se výkony zlepšovaly a díky výsledkům ostatních týmů se podařilo postoupit mezi nejlepší čtyři týmy turnaje. Na ty už však naši hráči neměli, ikdyž v semifinále odehráli asi svůj nejlepší zápas s pozdějším vítězem turnaje FK Pardubice. "Nevím jestli je to přechodem do haly nebo aktuálním rozpoložením výkonnosti hráčů, ale tento víkend se nám opravdu nedařilo. Kluky jsem viděl předvádět už mnohem kvalitnější výkony a proto věřím, že se jednalo pouze o aktuální výpadek formy. V tréninku se kluci jeví hodně dobře, je jen na nás všech, abychom to dokázali přenést i do "ostrých" zápasů. Nedělám z toho žádné katastrofální závěry, ale měli bychom být ostražití a k tréninkům přistupovat opět s maximálním nasazení", říká trenér RMSK 09 Rober Kožíšek.

Minipřípravka se na tomto turnaji představila také. Nakonec skončila na posledním místě bez zisku jediného bodu, se záporným skóre, ale hra, kterou se prezentovali potěšila nejen trenéra Novotného, "naše" rodiče, ale i ostatní diváky. "Do tohoto turnaje jsme vstupovali s jasným cílem, kterým byla zvýšená bojovnost a potlačit strach ze starších kluků. To se povedlo téměř ve všech zápasech. Je pravdou, že jsme prohráli všechna utkání, ale kluky musím pochválit. Plnili to, co jsem po nich žádal. Nebáli jsme se o kličky, s osobními souboji, kterých je v hale nespočet, jsme se poprali až nad očekávání dobře! Mnohdy chytré kličky na polovině soupeře pro nás znamenalo přečíslení, bohužel nám už nestačily síly na zakončení. Turnaj nám však opět ukázal a potvrdil, že kluci pracují dobře, posouváme se správným směrem a teď  už chybí jen větší herní vytíženost. Věřím, že když budeme pokračovat v nastolené práci, zlepšující výkonnost bude přicházet co nevidět", zhodnotil naše najmladší hráče jejich trenér Matěj Novotný.

 

Zpět