OBROVSKÝ ÚSPĚCH MLADŠÍ PŘÍPRAVKY V ONDRÁŠOVKA CUPU. RMSK U9 POSTUPUJE MEZI 25 NEJLEPŠÍCH...

29.09.2016 22:31

Neuvěřitelný úspěch se povedl hráčům a trenérům mladších přípravek ve středu v Nespekách, kam odcestovalo deset statečných k sehrání kvalifinačního kola Ondřášovka cupu 2016 v kategorii U9. Hráči odehráli celkem 9 utkání, v úvodním zápase porazili s notnou dávkou štěstí dobře hrající a výborně technicky vybavený tým Bohemians 1905 3:2. Ve druhém utkání cidlinští nestačili na pozdějšího vítěze středeční skupiny Junior Teplice (2:7), ve třetím utkání jsme brali "povinné" tři body s Havlíčkovým Brodem, naopak naše hráče zaskočil dobře hrající Benešov, který nakonec zvítězil 1:4. V pátém zápase zvítězili svěřenci trenérů Kožíška, Novotného, Mokošína a Vobořila nad MFK Trutnov těsně 2:1, po kterém následovalo 45minutové volno. "Obědová" přestávka našim chlapcům prospěla - v pořadí již šestém zápase s přehledem porazili - do té doby - výborně hrající MFK Vyškov 4:1. Na vítězné vlně zůstali naši hráči i v nadcházejícím zápase s 1. FK Prostějov (vítězství 4:0). Do poslední chvíle nebylo jasné, jaké výsledky a kolik bodů bude "stačit" k postupu. Ani nejlepší matematikáři z našeho velmi početného fan-clubu, který vytvářel po většinu dne vynikající kulisu našich zápasů a zajisté patřil mezi nejlepší a nehlasitější skupinku rodičů v celém tamním sportoním areálku nedokázali spočítat body a s jistotou říci, jak musíme bodovat. Trenérům to bylo jasné - vyhrát oba dva zbývající zápasy a postup našim barvám nemůže nikdo vzít. Mostecký fotbalový klub byl však proti tomuto plánu a v předposledním zápase porazil naše hráče jednoznačně 6:2. Nervozita stoupala. Trenéři si vzali kluky stranou, deset minut si povídali (o čem, to nevíme), a šlo se k poslednímu zápasu, ve kterém před námi stál těžký soupeř Vysočina Jihlava. Možná, že větším soupeřem pro naše kluky byly jejich hlavy, ale zmákli to na výbornou. V nervy-drásajícím zápase, ve kterém prohrávali 0:1 dokázali nakonec najít poslední zbytek sil a zápas otočili. Po závěrečném hvizdu nastala euforie. Děkovačky našim divákům, pokřik, potlesk, focení, radost, nadšení, pro některé úleva... RMSK Cidlina U9 postupuje do finálové části mezi 25 nejlepších týmů z České republiky, které se hraje v červnu ve Vysokém Mýtě.

"Neskutečný úspěch našeho klubu, přímo na hřišti úžasná atmosféra, parádní parta rodičů a hráčů, skvělé zápasy a nakonec i postup, který vybojovali hráči mladší přípravky do finálového turnaje. Jsem rád, že jsem byl součástí této výpravy a že můžu vést tyto hráče i trenéry. Jsem na ně neskutečně pyšný! Děkuji rodičům za podporu, hráčům za předvedené výkony, trenérům za přípravu hráčů k těmto zápasům v tréninkách. Pro tyhle okamžiky to vlastně děláme. ALE HOŠI, nusněme na vavřínech, musíme tvrdě makat! Ještě jednou díky moc všem!". Řekl ke kvalifikačnímu turnaji v Nespekách šéftrenér přípravek Matěj Novotný.

P.S.: Jestli jste někdo slyšel ve středu okolo 17hod obrovskou ránu, tak se numusíte obávat. To spadnul trenérovi Kožíškovi, tatínkům Podhajskému, Masasříkovi a dalším "bláznům" obrovský balvan ze srdce... :-)

Fotky později ve fotogalerii...

Zpět