PŘÍPRAVKÁM SE HERNĚ OPĚT DAŘILO, TRENÉŘI SVÉ MALÉ SVĚŘENCE CHVÁLILI...

17.10.2016 13:46

V sobotu sehrála starší přípravka podle slov trenérů nejlepší herní výkon ze všech odehraných mistrovských zápasů. Postupně se naši hráči střetli s FC Hradec Králové (2:2 a 1:3), Jiskrou Hořice (2:1 a 4:1) a Olympií HK (3:1 a 4:0). "V Hořících jsme sehráli asi nejlepší MU během celého podzimu, nejen výsledkově, ale PŘEDEVŠÍM herně. Zejména zápas proti FC HK měl velmi dobré parametry - vysoké nasazení, "fotbalovost", šance na obou stranách, výborné zákroky brankářů - to vše se muselo divákům líbit. Na klucích bylo vidět, že si nominace na MU váží a v každém okamžiku hráli pro tým a jeho úspěch. Nejvíce nás - trenéry těší, že se v naší hře začínají objevovat a aplikují prvky, kterým se věnujeme v tréninkovém procesu." Hodnotí sobotní zápasy trenér Novák.

FOTO ZDE (by Romana Jablonovská)

V neděli měla mladší přípravka nabitý program. Hráči převážně ročníku 2009 odehráli mistrovký turnaj v Chlumci, o rok starší spoluhráči se střetli v Chudonickém areálu proti stejně starým hráčům FC Hradec Králové.

"Za dnešní vystoupení musím hráče vesměs pochválit až na utkání s FC HK. V úvodním poločase jsem soupeře přehráli herně i výsledkově. Ve druhém poločase proti nám nastoupil o rok starší soupeř a s ním jsme měli problémy. Snažili jsme se však o kombinační fotbal s velkým množwtvím kliček ve všech prostorách hřiště, za což kluky chválím. Ovšem především nepovedené kličky u obránců a našeho brankáře nás stálo mnoho obdržených branek. Nevadí. Další zápas proti FC HK se nám nepovedl, kluci k zápasu přistoupili vlažně a vše se odrazilo na naší hře i výsledku. V posledním zápase jsme podlehli myšlenkám, že proti nám nastoupil slabší tým. Na bránění jsme téměř úplně zapomínali, díky čemu jsme obdrželi i dvě laciné branky a hlavně jsme předvedli karneval neproměněných vyložených šancí. Přesto klukům děkujeme za snahu o kličky a vítězství a těší nás, že se do šancí dostávají. Na jejich lepším řešení ve finální části budeme muset pracovat v trénincích", zhodnotil mistrovské zápasy trenér Novotný.

V Chudonicích se mezi tím odehrával zápas RMSK 08 - FC HK 08. Výsledek vypadal jednoznačně, (16:2), ale i přesto trenéři chválili hru a snahu o kombinační fotbal. "Dneska nás Hradec vyškolil a to především v produktivitě vstřelených branek. Trestal každou naší chybu v obranné činnosti, naopak my jsme mnohdy ztroskotali na dobrém brankáři soupeře. Přesto jsme v poli nepodali špatný výkon a Hradci jsme byli, alespoň v herní činnosti zdatným soupeřem. Rychlost, důraz a první dotek s míčem jsou věci, na kterých budeme muset dále zapracovat. Je vidět, že takovýchto zápasů, s takovými soupeři potřebujeme více. Nyní si my trenéři dáváme za úkol zapracovat do svých plánů více kvalitních zápasů nebo turnajů i s o rok staršími hráči, abychom pak byli připraveni na tvrdší a rychlejší hru soupeře. Každopádně jsme rádi za takovýto zápas, který nám ukázal na naše nedostatky, které se budeme snažit s hráči při trénincích a zápasech postupně odstraňovat. Je vidět, že musíme stále tvrdě pracovat", řekli na závěr nedělních utkání trenéři Kožíšek a Vobořil.

Zpět